Upisi djece na mektebski vjeronauk

Poštovani roditelji, draga naša djeco, upisi na mektebsku nastavu obaviti će se prema navedenim terminima te će se nastaviti i tokom narednog vikenda za sve one koji nisu uspjeli da se upišu ranije. Kako bi ubrzali proces upisa molimo vas da preuzmete upisnicu za mekteb (link za preuzimanje nalazi se na dnu stranice), ispunite te u navedenim terminima osobno dostavite. Dostavu upisnica možete učiniti i putem emaila: medzlis@medzlis.org

Mekteb je početna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice i. Kroz mektebe se odvija redovna mektebska nastava – institucionalno organizovani islamski odgoj i obrazovanje.

Cilj i zadatak mektebske nastave je da pripremi i osposobi polaznike mektebske nastave da žive u skladu sa islamskim propisima. Ovaj cilj i zadatak se postiže sveobuhvatnim islamskim pedagoškim i didaktičko-metodičkim radom muallima.

Upišite svoju djecu u mekteb i otvorite im vrata aktivnosti kojima se izgrađuje zdrava, kompletna, savjesna, samosvjesna i samostalna osoba.

Categories: