Zajednički džematski iftar

Pod pokroviteljstvom Kuwait Awqaf Public Foundation & Kuwait Embassy u suradnji sa Zirat Pula u Medžlis Islamske zajednice Pula sinoć je održan tradicionalni zajednički iftar Medžlisa Pula na kojem su sudjelovali džemati Rovinja i Vodnjana. Nakon dvije godine bez zajedničkog iftara bilo je veoma lijepo vidjeti puno dvorište naše džamije postača koji se iftare za zajedničkom sofrom. Okupilo se preko 200 postača. Glavni imam Esad ef. Jukan prilikom svog obraćanja zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji zajedničkog iftara kao i pokroviteljima iftara Kuwait Awqaf Public Foundation & Kuwait Embass.

Prije iftara Medžlis Islasmke zajednice Pula podijelio je bajramske pakete hrane za socijalno najugroženije članove naše zajednice. Zahvaljujemo se našim donatorima, organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju tokom ramazana našem džematu.

Zahvaljujemo se voditeljem Ureda za odnose s islamskim svijetom i glavnim koordinatorom pri Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj gospodinu Khaled Yassin na suradnji i realizaciji ramazanskih aktivnosti.

Categories: