Bajramsko sijelo

Prva dva dana velikog islamskog blagdana Bajrama protekla su u obiteljskim okupljanjima, a treći dan bajramsko okupljanje nastavljeno je u Domu Hrvatskih branitelja.

Bajramsko sijelo održano je na incijativu i u organizaciji Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine općine Fažana, SDAH/ ogranka Pula i Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre. Među okupljenim bili su predstavnici različitih udruga, nacionalnih i vjerskih zajednica, načelnik općine Fažana g. Radomir Korać, izaslanik gradonačelnika Pule g. Vito Pauletić i predsjednik SDAH g. Mirsad Srebreniković.

Dobrodošlicu zaželio je g. Nermin Duraković i pozvao uvažene goste da se obrate. U ime grada Pule i gradonačelnika g. Filipa Zoričića pozdrave je uputio dr. Vito Paoletić, načelnik općine Fažana g. Radomir Korać, predsjednik glavnog odbora SDA Hrvatske g. Kemal Velagić, predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine općine Fažana Adnan Adrović i glavni imam MIZ Pula Esad ef. Jukan.

Posjetitelji mogli su uživati u ilahijama i kasidama ženskog zbora Medžlisa Islamske zajednice Pula, koji je odabirom ilahija i pjesama oslikao bajramsku atmosferu i tradiciju koja se njeguje stoljećima. U zanimljivom glazbenom izričaju, kroz koji je promovirana autentična nacionalna kulturna baština i naslijeđe, sudjelovali su mr.sc Omer Omanović i Ammar ef.Đikić. Radost Bajrama u prijatnoj i toploj atmosferi nastavljena je uz večeru, pjesmu i igru………

Categories: