Islamska gimnazija dr. Ahmed Smajlović u posjeti Puli

U petak i subotu, 13. i 14.svibnja 2022. god., Medžlis Islamske zajednice Pula su posjetili učenici, omladinke i omladinci iz Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović u Zagrebu.

Nakon dolaska učenika zajedno s ravnateljem Islamske gimnazije u Zagrebu, mag. Mevludi ef. Arslanijem, pedagogom Kopjar Viktorija te profesoricama Islamske Gimnazije u Zagrebu; Blažević Dea, Friščić Katarina, Modronja Sakin priređena je dobrodošlica zakuskom za goste i upriličeno druženje omladine, a nakon klanjanja akšam namaza, svi zajedno su se prošetali gradom i pokazali ljepote Pule gostima iz metropole.

Obilaskom grada, Zagrepčani su otišli kućama svojih domaćina na konak, a u subotu prijepodne, je uz vodstvo muallima MIZ Pula, priređen obilazak Arene i staroga grada Pule, a nakon podne namaza, i izlet nacionalnog parka Brijuni, gdje su naši prijatelji iz Zagreba mogli vidjeti opće poznate ljepote Brijuna, i one prirodne i one kulturne.

Završetkom izleta na Brijunima, svi zajedno smo se oprostili večerom u Medulinu na obali, te smo naše goste iz Zagreba prigodno otpratili.

Prilikom posjete upriličena je i posjeta Gimanziji Pula. Ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić primio je naše goste te im prezentirao rad Gimnazije Pula.

Molimo Allaha, dž.š., da nam ukabuli sevape, omladinsko druženje, upoznavanje, zajedničke namaze i ibadete i da nam svima zajedno pruži svako dobro na oba svijeta.

Esselamu alejkum iz Pule.

Član OKM Pula, Lean Osmanović

Categories: