Položen kamen temeljac za Islamski centar Osijek

U Osijeku je položen kamen temeljac za Islamski centar, čija je izgradnja dugogodišnja želja tamošnje islamske zajednice koja u gradu na Dravi organizirano djeluje od 1927. Površina mu je oko 900 četvornih metara, a središnji će biti molitveni dio. Predviđena je i multifunkcionalna dvorana za različite vrste obrazovnih, kulturnih i drugih sadržaja, restoranski dio te ostali sadržaji koji će ostvarivati ideju centra kao mjesta druženja i susreta. Trebao bi biti izgrađen do kraja 2024. godine.

– Čekala su se nekva bolja vremena. Hvala Bogu da svjedočimo tim dobrim vremenima, hvala Bogu da svjedočimo toj otvorenosti multikulture i potrebe jačanja multikulturalnosti i multireligioznosti ovdje u gradu Osijeku i u cijeloj Republici Hrvatskoj, rekao je muftija Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

– Muslimanima i muslimankama Osijeka i šire okoline, regije, s obzirom na to da je Osijek regionalalni centar, jednostavno je potreban jedan novi centar, novi objekt, kvalitetan objekt, ne pretjerano kvadraturom velik, nego adekvatan, prikladan prostor kvadraturom, gdje ćemo moći predstaviti i govoriti o svim onim pozitivnim vrijendostima kojim ćemo omogućiti jedno mjesto susreta za sve građane i građanke Osijeka, a i kako sam spomenuo, mnogo šire, istaknuo je Senad ef. Hevešević, glavni imam MIZ-a Osijek.

Polaganju kamena temeljca ispred Medžlisa Islamske zajednice Pula prisustvovali su h. Mirsad Kugić i glavni imam Esad ef. Jukan. Na svečanosti je uručena sergija koja je prikupljena za Islamski centar Osijek ispred Medžlisa Pula.

Categories: