Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Sisak

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Pula, dana 5.11.2022. džematlijke su posjetile Islamski kulturni centar u Sisku u pratnji muallima Sadžide Jukan i Minela Omanović.  Ovom putovanju su nam se pridružile i džematlijke MIZ Rijeka kao i MIZ Labin sa svojim muallimama.

Riječi dobrodošlice uputio je glavnim imam Alem ef. Crnkić, koji je održao prigodno predavanje u džamiji, te nas upoznao o povijesti Medžlisa Sisak i načinu izgradnje Islamskog kulturnog centra. U svom obraćanju posebno je istaknuo i podijelio iskustva s džematlijkama iz Pule, koji bi im mogli biti od koristi u izgradnji Islamskog centra u Puli.

Alem ef. Crnkić je naglasio da je put gradnje džamije težak i mukotrpan, za što je potrebno mnogo strpljenja, volje, truda i rada, ali to je ujedno i put dženneta i najljepša nagrada za sve uloženo.

Nakon razgledavanja džamije i ostalih prostorija Islamskog kulturnog centra u Sisku, musafirima je upriličen prigodan program u kongresnoj dvorani IKC u Sisku, gdje su riječi dobrodošlice i lijepe poruke uputile i muallime IKC u Sisku, m. Ilvana Crnkić, m. Amila Škorić i m.Azra Mulabdić. Muallime su se i pored svojih mnogih obaveza nesebično ponudile da dođu u MIZ Pula i da prezentiraju svoju knjigu Halal kuharicu, te da će sav novac od prodaje kuharice biti doniran za izgradnju Islamskog centra u Puli.

Veselimo se ovakvim i sličnim projektima koji će doprinijeti sklapanju novih prijateljstava, napretku naše zajednice, a prije svega svi ćemo imati nagradu i sevab za dobra djela i vakufe koje ćemo činiti, inšallah.

Nakon predavanja uslijedio je zajednički ručak kojeg su pripremili domaćini sa svojim muallimama u prostorijama restorana. Druženje je nastavljeno i nakon ručka koje je polučilo rezultate da su ovakva druženja lijepa slika naše zajednice, koja doprinose očuvanju i  stvaranju novih prijateljstava, razmjeni iskustava, pomoći jedni drugima i osnaživanju ženskog dijela džemata koji je značajan faktor napretka i razvoja naše Zajednice.

Nek je hairli svima u lijepim nijetima i budućim projektima uz dovu Svevišnjem da iz svih svojih postupaka nastojimo činiti dobro.

Hvala domaćinima na divnom dočeku, lijepoj domaćinskoj atmosferi. Molimo dragog Allaha dž.š. da Vam podari puno bereketa u novom Centru i da Vam da snage da nastavite dalje u svojim aktivnostima. Amin

                                                                                                m. Minela Omanović

Categories: