U susret Ramazanu

Dana 19.03.2023.god. nedjelja u Puli održana ja manifestacija pod nazivom ”U SUSRET RAMAZANU”. Manifestaciju su uveličale hanume iz Rijeke. Labina i Umaga u pratnji muallima. Dan je započeo okupljanjem na parceli budućeg Islamskog centra u Puli. Gošće su upoznate sa tijekom kupovine zemljišta i daljnjim planovima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Izvršnog odbora medžlisaIslamske zajednice Pula. Nastavak druženja nastavljen je kroz staru jezgru centra grada Pule i upoznavanjem sa najznačajnijim znamenitostima ovog grada. Pratio nas je prekrasan sunčan i topao dan, tako da je šetnja godila svima. Približavanjem namasakog vakta zaputili smo se u Medžlis Islamske zajednice Pula.Nakon klanjanja podne namaza obratio nam se glavni imam Esad ef. Jukan, zaželivši dobrodošlicu i ugodan boravak. Muallima Besima Džikić zahvalila se na iskazanoj dobrodošlici i uručila donaciju za Islamski centar u Puli sa kojom su prisutne hanume iz Rijeke postale vakifi.

Tematski program ”U susret Ramazanu” uslijedio je nakon ručka. U programu su sudjelovale muallime: mr.sc.m. Lamija Alili, m. Besima Đikić, m. Alma Čaušević, m. Meliha Hasanović, m. Nermina Ahmetović Mešanović, m. Minela Omanović, m. Sadžida Jukan i hanuma Enisa Čatić. Muallime su kroz ajete, ilahije i tekstove dočarale nadolezeći mjesec Ramazan, a  kroz predavanje mr.sc.m. Lamije Alili prošle kroz blagodati čara mjeseca Ramazana, što je kod mnogih prisutnih izazvalo emocije pa i pokoju suzu. Predavanje je bilo prožeto ramazanskim savjetima, ali i savjetima za život. Kako svoj život obogatiti da bismo upotpunili svoji svrhu na dunjaluku i bile sretnije. Poslije tematskog programa uslijedila je izložba Dani tradicije i običaja Bošnjaka ali prije same izložbe domaćini su imali iznenađenje pod geslom ”od srca sestra sestri”. Naime, radilo se o hedijama koje su pripremile hanume iz Pule za gošće. Muallime su izvlačile brojeve i tako je 29 sretnih dobitnica preuzelo hedije. Hedije su bile raznolike od marama,kozmetičkih proizvoda, lewhi, knjiga, bonova za pedikuru, manikuru, mahrama….

Započela je izložba Dani tradicije i običaja Bošnjakakroz koju smo se prisjetile lijepe i u srcu drage Bosne, te savladale načine na koje su se izrađivala umjetnička djela kod Bošnjaka.

Zanimljivi programi brzo su prošli a druženje nastavili uz kahvu i kolače.

I sada na kraju kako biti ne zahvalan jer onaj tko nije zahvalan ljudima ne može biti zahvalan i Allahu dž.š., zato hvala i velike čestitke organizatorici ove manifestacije muallimi Sadžidi Jukan, hvala i muallimi Mineli Omanović, hvala vrijednim hanumama Medžlisa Islamke zajednice Pula na izvanrednom gostoprimstvu, radu i hizmetu tijekom cijelog dana, hvala na potpori Izvršnom odboru medžlisa Islamske zajednice Pula.

Categories: