Džematski iftar

Pod pokroviteljstvom pokroviteljstvom Kraljevine Saudijske Arabije odnosno Ministarstva za islamska pitanja, misionarstvo i uputu KSA i Kralja Selmana bin Abdulaziz Al-Sauda u suradnji sa Zirat Pula u Medžlis Islamske zajednice Pula sinoć je održan tradicionalni zajednički iftar Medžlisa Pula na kojem su sudjelovali džemati Rovinja i Vodnjana ze podjela 200 kg hurmi. Bilo je veoma lijepo vidjeti puno dvorište naše džamije postača koji se iftare za zajedničkom sofrom. Okupilo se preko 300 postača. Glavni imam Esad ef. Jukan prilikom svog obraćanja zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji zajedničkog iftara kao i pokroviteljima Kraljevini Saudijske Arabije odnosno Ministarstva za islamska pitanja, misionarstvo i uputu KSA i Kralju Selmanu bin Abdulaziz Al-Sauda

Prije iftara Medžlis Islasmke zajednice Pula podijelio je bajramske pakete hrane za socijalno najugroženije članove naše zajednice. Zahvaljujemo se našim donatorima, organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju tokom ramazana našem džematu.

Zahvaljujemo se voditeljem Ureda za odnose s islamskim svijetom i glavnim koordinatorom pri Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj gospodinu Khaled Yassin na suradnji i realizaciji ramazanskih aktivnosti.

Categories: