Prijem za veleposlanika Turske u Hrvatskoj

Medžlis Islamske zajednice Pula, dana 12.5.2023. god., upriličili su prijem za delegaciju Republike Turske u Republici Hrvatskoj na čelu s veleposlanikom NJ.E. g. Yavuzom Selimom Kiranom. 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednica Pula, Esad ef. Jukan I predsjednik Izvršnog Odbora Medžlisa Islamske zajednica Pula g. ing. Mirsad Kugić, izazili su riječi dobrodošlice te su upoznali goste sa sa radom Medžlisa Pula te budućim planovima izgradnje Islamskog centra Pula. Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran zahvalio se srdačno na prijemu. Posebno se zahvalio na pomoći koja je stigla nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju početkom veljače ove godine, a u kojima je nažalost stradalo gotovo 60.000 ljudi. U sklopu pomoći Republici Turskoj veleposlanik je istaknuo i vrijednu humanitarnu pošiljku iz Pule te se zahvalio svim članovima Medžlisa na pomoći. 

Nakon prijema u Medžlisu Islamske obavljena je posjeta mezaru admirala Kjamila Juzbašića koji je poginuo u Prvom svejtskom ratu.

Među gostima Pulu je posjetila kordinatorica Turske agencije za suradnju I kordinaciju gospođa Sedef Bulut te član ocjenjivačke komisije na 1. Međunarodnom natjecanju u memoriranju (Hifzu) Kur’ana Časnog koje se održava u Rijeci, hafiz Osman Sahin.

Categories: